Cukier z wanilią bourbon bezglutenowy BIO 8 g

Dodaj do Listy życzeń

Cukier z wanilią bourbon bezglutenowy to aromatyczny dodatek, który wzbogaca smak wypieków i deserów, a przy tym jest bezpieczny dla osób na diecie bezglutenowej. Wanilia bourbon to jedna z najbardziej cenionych odmian wanilii – pochodzi z Madagaskaru i wyróżnia się głębokim, naturalnym aromatem (bez sztucznych dodatków).

2,30 

50 w magazynie

Waga netto: 

8g

Kraj pochodzenia: 

Czechy

Certyfikat EKO/BIO: 

TAK

Frakcja: 

Wysyłka w: 

48h

Wszelkie materiały (treści, teksty, ilustracje, zdjęcia itp.) przedstawione w tym produkcie są objęte prawem autorskim i podlegają ochronie namocy „Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych” z dnia 4 lutego 1994 r. (tekst ujednolicony: Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631).Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione.

Opis

Cukier z wanilią bourbon bezglutenowy to aromatyczny dodatek, który wzbogaca smak wypieków i deserów, a przy tym jest bezpieczny dla osób na diecie bezglutenowej. Wanilia bourbon to jedna z najbardziej cenionych odmian wanilii – pochodzi z Madagaskaru i wyróżnia się głębokim, naturalnym aromatem (bez sztucznej chemii).

SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, wanilia Bourbon* (min. 1,5 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartości odżywczew 100 g produktu
Wartość energetyczna1660 kJ/398 kcal
Tłuszcz0g
Kwasy tłuszczowe nasycone0g
Węglowodany99g
Cukry98g
Błonnik0g
Białko0g
Sól0g
  • Do wypieków  – ciasta, babki, serniki, muffiny, ciasteczka – wszędzie tam, gdzie chcesz dodać naturalny waniliowy smak.
  • Desery na zimno – jogurty, puddingi, kremy, musy, lody.
  • Domowe naleśniki i placuszki – wystarczy szczypta do ciasta, żeby podkręcić smak.
  • Owsianki i kasze na mleku – świetnie wzbogaca poranne śniadania bez dodatku sztucznych aromatów.
  • Kawa i kakao – zamiast zwykłego cukru – delikatna nutka wanilii nadaje napojom wyjątkowy charakter.
  • Domowe słodycze – np. praliny, budynie, kremy do tortów i ciast.