Orzechy laskowe łuskane

Dodaj do Listy życzeń

Nasze orzechy laskowe łuskane to najwyższej jakości produkt. Każdy orzech jest starannie wyselekcjonowany, naturalnie słodki z lekką goryczką i pełen orzechowego aromatu. Bez soli, bez konserwantów, tylko czysta natura.

7,60  / 100 g

20 w magazynie


Wybrana ilość: 0.1 kg

Waga netto: 

0,1

Kraj pochodzenia: 

Włochy

Certyfikat EKO/BIO: 

Frakcja: 

Wysyłka w: 

48h

Wszelkie materiały (treści, teksty, ilustracje, zdjęcia itp.) przedstawione w tym produkcie są objęte prawem autorskim i podlegają ochronie namocy „Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych” z dnia 4 lutego 1994 r. (tekst ujednolicony: Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631).Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione.

Opis

Orzechy laskowe ich smak zna chyba każdy – to przecież główny składnik popularnych kremów czekoladowych, ale w czystej, naturalnej formie są prawdziwym superfoodem.

Właściwości zdrowotne:

1. Doskonałe źródło witaminy E – już garść orzechów pokrywa ponad 100% dziennego zapotrzebowania! – wspiera skórę, działa przeciwutleniająco i opóźnia procesy starzenia

2. Zdrowe tłuszcze i serce – bogate w jednonienasycone kwasy tłuszczowe (takie jak w oliwie z oliwek) – obniżają poziom złego cholesterolu, wspierają układ krążenia

3. Skarbnica minerałów – magnez, wapń, żelazo, cynk – niezbędne dla układu nerwowego, mięśni i kości

4. Źródło błonnika – wspiera trawienie, reguluje poziom cukru i daje długie uczucie sytości

Składniki: Orzechy laskowe łuskane

 

Może zawierać śladowe ilości innych orzechów i sezamu. 

Wartości odżywczew 100 g produktu
Wartość energetyczna2742 kJ/665 kcal
Tłuszcz63 g
Kwasy tłuszczowe nasycone4,51 g
Węglowodany6 g
Cukry4 g
Błonnik8,9 g
Białko14 g
Sól0,01 g

Zastosowanie w kuchni:

• Do wypieków: ciasta, ciasteczka, babeczki,

• Do domowej granoli, musli i owsianek,

• W kremach orzechowych (np. domowa „nutella”),

• Jako dodatek do sałatek z owocami, burakiem czy serem pleśniowym,

• W czekoladach, pralinkach, deserach,

• Mielone – jako składnik panierki lub ciasta.