Ciecierzyca ziarno BIO

Dodaj do Listy życzeń

Ciecierzyca to baza zdrowych dań roślinnych ! – kremowa, odżywcza i pyszna.

2,30  / 100 g

16 w magazynie


Wybrana ilość: 0.1 kg

Waga netto: 

0,1

Kraj pochodzenia: 

Turcja

Certyfikat EKO/BIO: 

TAK

Frakcja: 

Wysyłka w: 

48h

Wszelkie materiały (treści, teksty, ilustracje, zdjęcia itp.) przedstawione w tym produkcie są objęte prawem autorskim i podlegają ochronie namocy „Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych” z dnia 4 lutego 1994 r. (tekst ujednolicony: Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631).Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione.

Opis

BIO ciecierzyca to wszechstronny składnik kuchni roślinnej, bogaty w wartości odżywcze. Jej kremowa konsystencja i delikatny smak sprawiają, że pasuje do wielu dań.

Właściwości zdrowotne:

  • Wysoka zawartość białka i błonnika
  • Wspiera zdrowie serca
  • Źródło kwasu foliowego, żelaza i cynku
  • Działa korzystnie na kontrolę poziomu glukozy
  • Indeks glikemiczny: ~28–32 (niski)

 

 

SKŁADNIKI ekologiczna ciecierzyca 100 %.

Wartości odżywczew 100 g produktu
Wartość energetyczna1412 kJ/336 kcal
Tłuszcz6,0 g
Kwasy tłuszczowe nasycone0,6 g
Węglowodany43 g
Cukry11 g
Błonnik17 g
Białko19 g
Sól0,06 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.

Przykładowe wykorzystanie w kuchni:

  • Idealna do hummusu,
  • curry,
  • sałatek,
  • zup
  • burgerów roślinnych.