Pektyna jabłkowa do dżemów 30g

Dodaj do Listy życzeń

Naturalny środek żelujący pozyskiwany z owoców. Idealna do domowych dżemów, galaretek i konfitur bez dodatku sztucznych zagęstników. Ułatwia osiągnięcie odpowiedniej konsystencji i skraca czas gotowania. Niezbędnik każdej spiżarni!

9,90 

15 w magazynie

Waga netto: 

30g

Kraj pochodzenia: 

Certyfikat EKO/BIO: 

Frakcja: 

Wysyłka w: 

48h

Wszelkie materiały (treści, teksty, ilustracje, zdjęcia itp.) przedstawione w tym produkcie są objęte prawem autorskim i podlegają ochronie namocy „Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych” z dnia 4 lutego 1994 r. (tekst ujednolicony: Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631).Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione.

Opis

Pektyna ma zastosowanie podczas robienia domowych przetworów i konfitur. Zastępuje cukre żelujące i nadaje konfiturom spójności i żelowatej struktury.

Naturalny środek żelujący pozyskiwany z owoców. Idealna do domowych dżemów, galaretek i konfitur bez dodatku sztucznych zagęstników. Ułatwia osiągnięcie odpowiedniej konsystencji i skraca czas gotowania. Niezbędnik każdej spiżarni!

Skład: pektyna amidowana 100%.

Pektyna ma zastosowanie podczas robienia domowych przetworów i konfitur. Zastępuje cukry żelujące i nadaje konfiturom spójności i żelowatej struktury.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Przygotować porcję 2 kg owoców oraz 1 kg cukru/ słodzika. Do przygotowywanych owoców wlać pół szklanki wody i zagotować.

2. Odmierzyć z opakowania 30g pektyny i  wymieszać z jedną szklanką cukru. Wsypać do gotujących się owoców. Mieszając gotować 3-5 min.

3. Wsypać pozostałą ilość cukru. Nie przerywać gotowania. Gotować do całkowitego rozpuszczenia.

4. Zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Zaleca się pasteryzować dżem przez 20 min.