Kasza jaglana BIO

Dodaj do Listy życzeń

BIO kasza jaglana – lekka, naturalnie bezglutenowa, a pełna mocy i zdrowia!

1,80 

15 w magazynie

Waga netto: 

0,1 kg

Kraj pochodzenia: 

Polska

Certyfikat EKO/BIO: 

TAK

Frakcja: 

ziarno

Wysyłka w: 

48h

Wszelkie materiały (treści, teksty, ilustracje, zdjęcia itp.) przedstawione w tym produkcie są objęte prawem autorskim i podlegają ochronie namocy „Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych” z dnia 4 lutego 1994 r. (tekst ujednolicony: Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631).Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione.

Opis

Lekka i bezglutenowa kasza z prosa, o delikatnym, lekko orzechowym smaku.

Właściwości zdrowotne: 

  • Bogata w krzemionkę,
  • wspiera skórę, włosy i paznokcie
  • Dostarcza żelaza, magnezu i witamin z grupy B

 

Indeks glikemiczny: ~52-55 (średni)

SKŁADNIKI
ekologiczna kasza jaglana 100 %.

 

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartości odżywczew 100 g produktu
Wartość energetyczna1480 kJ/350 kcal
Tłuszcz3,4 g
Kwasy tłuszczowe nasycone0,6 g
Węglowodany68 g
Cukry1,1 g
Błonnik4,2 g
Białko9,7 g
Sól0 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok.20 min.

Zastosowanie w kuchni:

  • Na słodko (kaszka z owocami, miodem)
  • Jako baza do słonych kaszotto i zapiekanek
  • Do wypieków – jako mąka