Mieszanka na Naleśniki bezglutenowe 250 g

Dodaj do Listy życzeń

Zrób krok w stronę zdrowia i prostoty – wybierz naleśniki, które zawsze się udają!

13,50 

5 w magazynie

Waga netto: 

250 g

Kraj pochodzenia: 

POLSKA

Certyfikat EKO/BIO: 

Frakcja: 

Wysyłka w: 

48h

Wszelkie materiały (treści, teksty, ilustracje, zdjęcia itp.) przedstawione w tym produkcie są objęte prawem autorskim i podlegają ochronie namocy „Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych” z dnia 4 lutego 1994 r. (tekst ujednolicony: Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631).Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione.

Opis

Upiecze Ci się!

Bezglutenowa mieszanka na naleśniki

Nie masz czasu na odmierzanie mąk i eksperymenty w kuchni? Sięgnij po gotową mieszankę do naleśników bezglutenowych z Pięciu Przemian i ciesz się udanym śniadaniem, kolacją lub deserem – zawsze i wszędzie!

Składniki: mąka ryżowa pełnoziarnista, mąka owsiana bezglutenowa, maranta trzcinowa, tapioka, ksylitol (substancja słodząca), sól himalajska, kurkuma, kardamon.

Produkt bezglutenowy.
Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Wartości odżywczew 100 g produktu
Wartość energetyczna516 kJ / 131 kcal
Tłuszcz2 g
Kwasy tłuszczowe nasycone0,6 g
Węglowodany24 g
Cukry1,7 g
Błonnik2,1 g
Białko3,8 g
Sól0,5 g

*wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 250 ml mleka, 250 ml wody i 1 jajka.

Sposób przygotowania:

1. Zawartość torebki wsyp do miski, dodaj 500 ml płynu (może być mleko, mleko roślinne lub woda) i 1 jajko.

2. Dokładnie wymieszaj (możesz użyć blendera, miksera albo trzepaczki) i odstaw na 10 min.

3. Smaż na niewielkiej ilości tłuszczu (najlepszy będzie olej kokosowy lub masło klarowane), z dwóch stron na złoty kolor.

Naleśniki można przygotować również na sposób wegański (bez jajka). Doskonale smakują zarówno ze słodkimi, jak i wytrawnymi dodatkami.