Marchew liofilizowana EKO

Dodaj do Listy życzeń

Naturalna słodka, chrupiąca i pełna wartości odżywczych- Marchew liofilizowana z ekologicznych Polskich pól. To zdrowa przekąska i idealny dodatek dla Twoich ulubionych dań. 100% natury, bez chemii i konserwantów.

11,70  / 30 g

13 w magazynie

Wybrana ilość: 0.03 kg

Waga netto: 

30 g

Kraj pochodzenia: 

Polska

Certyfikat EKO/BIO: 

TAK

Frakcja: 

słupki

Wysyłka w: 

48h

Wszelkie materiały (treści, teksty, ilustracje, zdjęcia itp.) przedstawione w tym produkcie są objęte prawem autorskim i podlegają ochronie namocy „Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych” z dnia 4 lutego 1994 r. (tekst ujednolicony: Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631).Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione.

Opis

Marchew liofilizowana EKO to warzywo w najczystszej postaci- suszone metodą liofilizacji, dzięki czemu zachowuje swój naturalny kolor, smak i większość cennych składników odżywczych.

Marchew jest źródłem:

  • beta-karotenu: wspiera wzrok i zdrowy wygląd skóry.
  • błonnika- wspiera trawienie.
  • witaminy C, K i z grupy B
  • minerałów tj. Potas i żelazo.
  • niski indeks gimniczny- odpowiednia również dla osób dbających o poziom cukru

Proces liofilizacji sprawia, że marchew pozostaje lekka, chrupiąca i jednocześnie wygodna w użyciu. Możesz zabrać ją w podróż, dodać do posiłków lub chrupać jako zdrową przekąskę.

Składniki: marchew liofilizowana *.
*produkt rolnictwa ekologicznego

Wartości odżywczew 100 g produktu
Wartość energetyczna1248 kJ/298 kcal
Tłuszcz1,5 g
Kwasy tłuszczowe nasycone0,3 g
Węglowodany65 g
Cukry32 g
Błonnik
Białko6,2 g
Sól0 g

Zastosowanie w kuchni:

  • jako zdrowa przekąska w ciągu dnia,
  • dodatek do zup i kremów ( po wrzuceniu do gorącego wywaru odzyskuje swoją miękkość),
  • składnik sałatek, kasz, dań jednogarnkowych,
  • do domowych soków, smoothie i koktajli,
  • do wypieków i deserów.